Tips Temuduga Pembantu Perangkaan Gred E17

Pembantu Perangkaan Gred E17

Tips Temuduga Pembantu Perangkaan Gred E17

Seisi temuduga bagi jawatan Pembantu Perangkaan Gred E17 bakal berlangsung pada 26-05-2013 hingga 31-05-2013
mengikut info yang dikeluarkan di Portal SPA.

Pembantu Perangkaan Gred E17Semakan calon layak temuduga boleh dibuat di link berikut :

=>http://domino.spa.gov.my/online/jadual_temuduga_pk.php

Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Pembantu Perangkaan Gred E17

Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan serta lulus dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut;
[ Gaji Permulaan : RM928.74 ] dan

Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

=>Ketahui Deskripsi Tugas Pembantu Perangkaan Gred E17

Pembantu Perangkaan Gred E17 Bertanggungjawab dalam melaksanakan kerja-kerja berkaitan aktiviti-aktiviti pengumpulan, pemprosesan dan penyebaran data dalam bidang ekonomi makro, perdagangan, kependudukan, demografi, tenaga manusia dan alam sekitar untuk perancangan pembangunan dan pentadbiran negara.

=>Etika Pemakaian Semasa Temuduga

Apabila menghadiri seisi temuduga & peperiksaan, aspek pemakaian perlu diberi perhatian. Bukan hanya persiapan mempertingkat IQ dan kemahiran sahaja. Persediaan untuk pemilihan pakaian juga perlu diutamakan.

Jangan sesekali mengabaikan aspek pemakaian semasa menghadiri seisi peperiksaan dan temuduga. Tahukah anda aspek pemakaian turut mempunyai ‘aura’ tersendiri semasa anda menghadiri peperiksan dan temuduga? Bukan hanya mempengaruhi panel penemuduga, malah untuk diri anda.

Dengan pemakaian yang beretika dan hebat, ianya bukan sahaja mempengaruhi panel penemuduga, malah memberi pengaruh besar kepada tahap keyakinan, ketenangan dan kehebatan anda.

=>Skop Soalan Temuduga SPA

Soalan-Soalan Temuduga Yang Lazimnya Ditanya Oleh Panel Penemuduga

=>Soalan temuduga SPA berkaitan latar belakang & kelayakan calon.
=>Soalan temuduga SPA berkaitan jawatan yang anda pohon.
=>Soalan temuduga SPA yang berkaitan dengan dasar kerajaan
=>Soalan temuduga SPA yang berkaitan dengan isu semasa

Untuk persediaan yang lebih efisien, admin cadangkan calon mendapatkan pakej Rahsia LULUS Temuduga Kerja Kerajaan (RLTKK) v4 yang ditulis oleh En Jamaluddin Bin Bahari bagi membantu calon-calon temuduga kerja kerajaan melakukan persediaan dan meningkatkan peluang untuk lulus seisi temuduga.

>>KLIK SINI UNTUK KE LAMAN WEB RLTKK v4<<

Pembantu Perangkaan Gred E17

Speak Your Mind

*