Pembantu Penguatkuasa Gred N17

Pembantu Penguatkuasa Gred N17

 

Jika anda calon temuduga bagi jawatan Pembantu Penguatkuasa Gred N17 yang bakal menghadiri seisi temuduga pada 18-08-2013 hingga 22-08-2013, admin sediakan artikel ringkas berkaitan jawatan Pembantu Penguatkuasa Gred N17. Diharap ianya dapat membantu sedikit sebanyak sebagai persediaan untuk menghadiri seisi temuduga.

 

KLIK SINI Untuk Semakan Calon Temuduga Jawatan Pembantu Penguatkuasa Gred N17

 

Jawatan Pembantu Penguatkuasa Gred N17 tergolong dalam kategori Kumpulan Sokongan II dalam skim perkhidmatan awam yang memerlukan kelayakan sekurang-kurangnya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Jawatan ini juga memerlukan calon melepasi Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera & Kecergasan sebelum layak menduduki seisi temuduga pada hari yang sama.

 

Pembantu Penguatkuasa Gred N17

Mengikut info di Portal SPA, calon yang berjaya dalam seisi temuduga Pembantu Penguatkuasa Gred N17 bakal berkhidmat di bawah Jabatan Pengangkutan Jalan & Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

 

 

Syarat Lantikan Bagi Jawatan Kerja Kerajaan Pembantu Penguatkuasa Gred N17

 

a) i)Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;
[ Gaji Permulaan : RM927.03 ] atau

 

a) ii)     bekas anggota Polis Diraja Malaysia atau Angkatan Tentera Malaysia yang berpangkat Koperal ke atas dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik dan berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan;
[ Gaji Permulaan : RM927.03 ]

 

b)Mempunyai syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera seperti berikut:

 

i)Tinggi sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu;

ii)Berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita;

iii)Mempunyai ukuran dada biasa sekurang-kurangnya 79sm dan semasa menarik nafas 84sm (lelaki sahaja);

iv)Lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V/6/9 tanpa menggunakan cermin mata;

v)Pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat; dan

vi)Diakui sihat sesuai oleh Pegawai perubatan kerajaan; dan

 

c)Calon yang memiliki kelayakan di perenggan (a) (i) atau (ii) di atas hendaklah lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau keluulsan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

 

 

Deskripsi Tugas Pembantu Penguatkuasa Gred N17

 

Membantu membuat operasi penguat kuasaan, penyediaan statistik penguat kuasaan, menyediakan rekod operasi dan pendakwaan, terlibat dengan saksi kes-kes pendakwaan dan lain-lain tugas yang diarahkan oleh pegawai atasan dari masa ke semasa.

 

 

Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera & Kecergasan Pembantu Penguatkuasa Gred N17

 

 

Calon temuduga jawatan kerajaan Pembantu Penguatkuasa Gred N17 bakal melalui seisi pemeriksaan fizikal, pancaindera & kecergasan seperti berikut :

 

i)Tinggi sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu;

ii)Berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita;

iii)Mempunyai ukuran dada biasa sekurang-kurangnya 79sm dan semasa menarik nafas 84sm (lelaki sahaja);

iv)Lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V/6/9 tanpa menggunakan cermin mata;

v)Pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat; dan

vi)Diakui sihat sesuai oleh Pegawai perubatan kerajaan

 

 

Jika calon melepasi seisi pemeriksaan ini, barulah calon layak untuk ke seisi temuduga. Untuk menjalani seisi pemeriksaan ini, calon dinasihatkan memakai pakaian sukan & perlu menyediakan pakaian yang menepati etika pakaian temuduga SPA untuk seisi temuduga.

 

 

 

Pembantu Penguatkuasa Gred N17

Comments

  1. nak tanya..pemeriksaan fizikal ad melibatkan aktiviti larian 2.4km ke? atau seperti keliling padang ke?

    • biasanye kalo srt twrn ade mnyatakn pemeriksaan fzkl, pacaindera dan kecegasan mmg ade 2.4 tp itu berpandu pada jabatn…mcm aq thn lepas pembantu kslmtn kp17 xde larian 2.4

  2. lala peace says:

    saya dapat telah dipanggil untuk temuduga pembantu penguatkuasa MPSP . ada sapa2 tw xsoalan apa yg bakal ditanya ?

    • aku pn dapat gak,,kat perda kan,,sapa2 tolong kongsi ilmu satttt,,

    • saya pun dpt jgkk , sabtu ni la kn ? agak2 apa dia nk tnya eak ?

      • aku pon dapat jgk mpsp… kena 28/5/15…..haihhhh lama dah ni dok bela perut n aku baru jaa pakai spek mata…hermmmm resah nihhhh mcm mana lahhhh nihhhh

        • sama la, dpt jugak. 28/5/15 kat komplek sukan mpsp. tp takde ujian larian ke ape. just nak ukur tinggi, berat, bmi, pendengaran, penglihatan. boleh call En Shahrul dr MPSP

  3. Ayun Khirul says:

    Aku dpt 21/8 ni kat penjara kajang.. Tp tula aku ni pkai spek kalu bukak confirm masuk longkang pnye kalu bejalan.. Tp tringin gak nk g.. Cmne tu

    • ayun…kalo ko nk rasa pglmn g la…tp better xg sbb kompem2 di riject coz kai spek…bkn nk downkn ko just dr pglmn aku sblm ni…pe pon try your best

    • DiniaLini says:

      Pergi je la,cari pengalaman..aku pn pakai spek,aku pergi jugak..lagipn kt surat tu dorang tak tulis pn ‘org yg bcermin mata tidak dlayakkn’..

      • tula kn..g jela ye x..mmg xde pn tulis kt blkg tu speky xleh join cume kate ade test mate je kn..nk test jela tgk..cuti pn dh apply ni..haha

    • ayun….
      sye pn dpat kat penjara kajang 21/8 nie….hurmmm tkutttt
      berat xcukupp

      • kamu pn dpt jgk ek..hmm takut jgkla bmi ni xlepas..so far check ok la dlm 24 cmtu..just mate ni la masalahnye..yg lain ok je kot..

        • ala xpe try jerk ayun…mmber sye pn da pegi semlam dy pn rabun..tp alhmdulilah lepas jerk arinie da g temuduga plak…xpe lau de rezki kan xkmane y pnting tawakal n usaha…gudluck untuk esok yeah….

    • aku pun rabun jgk.. tapi aku hafal je… seb baek lepas… nga tgu interview je ni…

      E
      F P
      T O Z
      L P E D
      P E C F D
      E D F C Z P
      F E L O P Z D

      da 2 kali aku g, dia pkai yg sama je…
      Gudluck

      • thanks berkongsi tips…dh 2 kali dpt ujian kecergasan tp xlepas… :( sedih sgt… kali ni nk cuba dgn mnghafal… hrp guna set sama…

  4. Aku dapat temuduga di penjara marang 21/8 nie. tapi x de plak mention pemeriksaan fizikal & kecergasan. kat surat tu tulis ‘temuduga’ sahaja
    email yang ak dapat pon ada tulis ‘pengambilan khas’

  5. ermm aq tmdga 20 / 8 di penjra sg udang…huhuh nebes.. 1st kita akn ade ujian fizikal lulus ujian fzikal bru tmdga …so better dtg trus kai pkaian sukan n bwa pakain formal tok dtmdga nt…untuk n17 kli ni terdiri dr pekbagai jabatn ..jpj,kdn dan ermm lupe huhuh hope kite sumer succes

    • gud luck..sy pn dpt interview kt sg,udang..tp 19/8 sy rase kne pkai bju formal dlu..bru tukar bju kurung..sbb firstly kte kne ujian bertulis

    • owh setahu saye..first day pkai baju sukan dlu..dah lulus bru esoknye dtg balik pakai formal pejabat kan?

      • yeke..sy xtahu la..tp mase temuduga polis bu0lan lepas..dy marah pkai bju0 s0ukan..sbb dlm surat kne pkai bju sopan..tp try je la kn..sy pn tak tah0u..dpt kt sg.0udang 0ju0gak ke?

        • saye penah g gk fizikal test polis..kite kena pakai sopan sebab dlm dewan kan pakai short. so xkn nk dtg pkai short terus. hehehe. mcm imigresen,dtg jer terus pkai pkaian sukan..klu xcaye,awak refer kt home portal spa. ade die gtau..

  6. bagi yang mndapat surat tawaran dr SPA ,ujian fizikal& tmdga pbntu penguatkuasa n17 bg tarikh 18 hgga 22 ogos 2013 kekosongan adlh di 2 jabatn >>JPJ & KPDNKK SO stndby k…good luck 4 all

  7. Sy dpt tmdga 19/8 d penjara tapah.pasal resume 2 sy xpaham sngt,mcm mane nak tulis.korang thu xmcm mana nak buat resume 2,an dlm resume 2 dorang n sumbngn n keistemewaan kebolehan maksudnya ape ye,bole bn2 saya x?

  8. sy pn dapat jga…
    dekat Ibu Pejabat Penjara Kota Kinabalu…
    Hopefully, can successes a bit nerves… Good Luck all :)

  9. Assalam..
    Sha dapat interview dan ujian fizikal sekali on 19/8 di jabatan penjara miri,sarawak.Baru dapat tau harini tadi.
    semoga dipermudahkan segala urusan kita semua..

  10. salam.
    sy pn dpt jgk.18hbln ni kt penjara pengkalan chepa.korang?cmne nk tau surat tawaran kita ni akan berkhidmat di jpj atau kpdnkk?..tgok kod dia ke?.huhu..lau dh tau jabatn mane kita akan di interview,leh la kita fokus tuk satu je.

  11. kod kt surat tawaran sy 3369..maknanya under jpj kn?

    • Ahli panel temuduga adalah jpj..jabatan..pelbagai…yg mna satu pun x tau…nk study bab pmbntu pguatkuasa jpj ka…
      Bmi saya pun sama..lbh dr 26…risau gak tkut x lps…saya kena kt penjara kok kelang mata ayer perlis…22/8 ni…larian tu pun sama…kena buat gak ka?lama x excersice…jg bdn…adui….riau sgt….

  12. ya setahu saya kod 3369 tu jpj…
    kalau berat badan lebih cam mana tu…
    bmi saya lebih dari 26… ?

  13. mamaprincess says:

    ak pun dpt gak 22/08 ni kat penjara kajang…good luck for me and u allsss…
    ntah dpt ke x nih….adehhh gisauuu…

  14. Saya pown dpt tawaran pem.penguatkuasa n17..18/8/13 di penjara Marang, trg.skrg dh bkerj di jbtn kerajaan jugk..tp tawaran ni jawatan yg saya minat ni..hope success..kpd yg sama tmudug dgn saya tmpt dan wwaktu yg sama selmt bkenaln..;-) tegur2 le sy k

  15. Saya pun dpt temuduga pem. Penguatkuasa n17 di penjara marang, trg-18/8/13..skrg dh pun kerj kerajaan namun tawaran kerj tmuduga ni yg saya minat sngt2..ada sape2 yg sama tmpt dan waktu dgn saya? Leh sual knal dlu snlm ke sana..xde ar kt sana nanti sumbat xde gu..;-)slamt bkenaln semua..nant tegur2 lah yew..

  16. Salam sume..sy pn dpt surat intrview 21/08 ni..next week..tp kt pnjara reman jB la..sy pnye 3369 gak tp yg temuduga peg.KPDNKK..so kalu sy nk study utk stndby intrview utk kpdnkk la ye@mcm u all ckp under jpj…?-mintak bntuan-*^▁^*

    • CAHAYA ZIEYLA says:

      zira, lOkasi dah tukar kat kluang kan? kamu sty mane?

    • salam. sy ttinggal surat yg diposkan kt umah n bace sekali imbas je. kalau mcm tu, saya punye JPJ la yer..sbb sye de teringat JPJ kt surat tu..rse2 mcm tu la azira..atau bsedia utk kedua2..

  17. Mudah2an sesi ujian fizikal n intrview sy 21/08 ni brjln dgn lancar..aminn…hope sgt brjaya sbb ni dh kali ke-3 intrview gov..klu kata ni rezeki sy,sy jela dlm fmly yg bkrja under gov..i2 yg nk kna wt tol2 sbb mak abh mghrapkn yg trbaik dri sy….

  18. kenape semua interview kat penjara?
    aku kat penajara seremban

  19. saya pon dpt jgk 21.08 nie kt penjara kajang.. ade sespe tau ape yg akan dorg tnya time intvw nanti?

  20. saya pun dapt 21.8 nie kat penjara tapah…
    YA ALLAH ANDAI INI REZEKI MILIK KAMI…KAU PERMUDAHKAN LAH…..AMIN….

    SO NAK SIAP2 PAKAI BAJU SUKAN KER APE?

  21. wahh ramainya dpt kt penjara maran..sy kt penjara jawi penang..nk tnya, korang wat resume in english atau melayu? All the best ya untuk emua yg akn g interview nti.. :)

  22. bhsa melayu sbb keje gov kn..

  23. oh..okay tina..terima kasih.. :)

  24. CAHAYA ZIEYLA says:

    SALAM LEBARAN. hi guys. SY ZIELA DARI SELATAN TANAH AIR. saya baru dapat tahu harini tu pun sebab SPA bg mesej penukaran tempat intebiu. SAPE YANG G UJIAN KCERGASAN KAT KLUANG? add facebuk sy, cahaya zieyla. tak la takut bile ade kawan.

  25. nur hidayah binti baharuddin says:

    Salam aidilfitri.. saya pun dpt temuduga kat penjara kajang..sapa yg dpt kat sana pada 22/8/2013 khamis mggu depan.. sapa yg sama tmpt dgn saya kt penjara kajang , ni cntact no saya 0176675926..bole kita together2.. ^_^.. salam ukhuwah..semoga Allah permudahkan segala urusan kita..

  26. Norizan Mohdamir says:

    Salam semua, sy bru dapt surat ptg td…ya allah nerbes nyer, selalu x mcm ni.sy kena di penjara kajang, sesiapa dapat kt sana jom pm kt fb izdianafan norizan..

  27. salam tahir says:

    assalam..siapa kena d penjara pokok sena??

  28. eh,tshirt warna apa erkk/..?

  29. Saya pun dpt kt penjara kajang..jom kite kenal2 kt FB add sy shariaclunk@yahoo.com..
    nerbes la plak takut bmi x lepas

  30. salam ,,, saya pun dapat d penjara kajang 19hb ne .. de sama gan saya x …

  31. nurulajeera says:

    salam…kawan2…syer pown dpt gk..20/8..kt pnjre kajang..der sp2y sme trkh n tmpt gn sye.. x..?

  32. Saya pregnant 6 bln,tpi dpt twran jwtn pem.penguatkuasa n17..saya layak ker utk ujian fizikal dan kecerdasan…bingung..nk pg ker x..

    • Xslh kalo nk g tp…huhuhu jgn sedih kalo kn blik….mcm yg lps sy g yg mn prggy dorang suwoh blik.tp kalo nk rasa pglmn xsalh pon heeeee

  33. Sye pon preggy 6 bln…ley ke join ujian kcergasan 2..atao dy akn disqualifiedkn je…

  34. Faa Fazira says:

    Sye unn kne at pnjre marang 18/8 nie…

  35. azira n cahaya zieyla…

    emm, xdpt jumpe lah kt..sb tarikhnyer lain2…

    sy 19hb..

    mcamane nk tau kt dbawah kementerian ape?

    JPJ or KPDNKK ? no kod 3369…

    • CAHAYA ZIEYLA says:

      surya n azira. entah yek. tp kalau ikut kOd, kite semua same. kalau ikut surat pulak, sy dapat KPDNKK. kOmpius jugak ni, u all pakai baju ape mase pergi tu? baju senam atau baju kurung dulu ye?

      • dlm portal ckp pelbagai kementerian. setiap kmenterian de pembantu penguatkuasa ni..yg panel sy plak pegawai JPJ..maybe kena fokuskan sikit kt bhg JPJ. Cahaya zieyla,cmne nk tau KPDNKK tu? surat sy kt kg..yg emel je ade..

        • CAHAYA ZIEYLA says:

          kalau kat surat kan ade nOte pengerusi lembaga temuduga, pegawai KPDNKK, sO maybe kpdnkk la kOt. takkan KPDNKK nak tanye pasal jalan raye pulak aek. tp entah la. pening jugak ni. hihi. takpe la, 1st day just pemeriksaan fizikal je kan?

          • hehhe..wsau gk..tapi xpe..wt yg tbaik ok..awk 20hb jgk ke kt kajang? yupp..first day jer..klu pass fizikal test,dptla dtg esok harinye..hehe

      • tu lah..rase2nyer ikut pegawai temuduga tu kot..
        xkan pegawai KPDNKK nk tanya pasal JPJ pulak kan?

        Sy pakai baju senam jer dulu..pas tu bawak je baju kurung..
        mesti terus wat pemeriksaan fizikal n lain2..

        • CAHAYA ZIEYLA says:

          Surya n zira bawak sekali ye resume dLL tu? Ok-2. almaklum, keje skrang ni tada pulak buat ujian fizikal bagai ni. sO laju pulak jantung ni.

          • Standby je trus resume n sijil2 sbb ms zira intrview pegawai imegresen dl pn ada wt ujian fizikal gak pas2 mn yg lepas ujian fizikal trus g intrview..tp xtau la yg kali ni cmne..prepare awl2 jela..

      • Zira pnye yg tmuduga peg.KPDNKK..mybe kte under jbtn KPDNKK..sbb 2 jbtn je kn utk jwtn ni…jpj n KPDNKK..

        • kita dpt yg sama…harap2 x la ketat sgt ujian fizikal nya..sbb sy ni mcm2 x ckup..berat la..rabun la..lebar dada pon lpas x lpas ja..
          doakan yg terbaik…confius nk pe ke tak..hihi

  36. salam..
    hi..sy dpt ujian fizikal di penjara seremban..
    nebes sbb tk penh pegy mana2 ujian fizikal..

    anyone dpt tmpt yg sama?

  37. Faa Fazira says:

    A’aahh…ary ahad!!ntah nk pkai bju amnde??t0lg plisss yg ane penah g interview..

  38. nur hidayah binti baharuddin says:

    Utk pengetahuan perempuan..dtg pakai baju kurung dulu..nnti dia bg masa utk tukar pakaian sukan.. terima kasih…^_^

  39. nur hidayah binti baharuddin says:

    Pakaian sukan bg wanita , tshirt putih lengan pjg berkolar..seluar track warna hitam… ^_^

    • nurulajeera says:

      Klu pkai tshrt lengan pndek tp bkolar blh x?

      • salam buat semua kwn2 sy dh selesai tmuduga fizikal td pg…alhamdulillah lulus sumenye…..sok tmuduga dgn pgawai plak….untuk pgthuan kwn2 pkai bju sukan terus k….bwk suratr. dan kad pngenalan….sjil2 bw pd keesokan harinya sekiranya kalian berjaya melepasi semua ujian fizikal….gud luck ye……………………

  40. Kena pakai bju kurung dulu ye .. eem klu terus pakai baju sukan xbleh ….. hehehh

  41. salam.. sy dpt gak kat penjra pengkln chepa 21/8 nie.. sebenarnya kita kena pakai bju kurung dulu atau pakaian sukan terus ea??

  42. Salam… slm hari raya…kawan sekalian sy nk shre sket la sbb ni second intake dpggl tmdga jpj ni……untuk yg dh berjya ke prgkt tmdga siap la sbb antra soalan yg dtya nti mby introduce dri in english dn mngkin gak hobi…pastu soalan dtya mgapa jbtn perlu mimilh kita tok jwtn ni…ape kekutan kita n matlamat kita dlm tgs ni…mengapa kita minat kerja ngn kerajaan….fhmkn konsep 1msia…itu antara soalan yg sy ingt lg…. hope leh sket tolong korang…. 4 myself n u alzz smga succes k …. siapkn jg untuk fizikal…..smga kita sume brjya amiinnn

  43. Ermm trus pkai sukan pon xde mslh coz t kn slin gak …jgn mai telanjang suda hehehhe

  44. salam.. kengkwn sy dpt gk terviu kt pengkalan chepa..myb sy xpegi..

  45. Adib Akhir says:

    Sya dpt kt pnjara sg.udang, tp mintak transfer interview kt pnjara sndkn sbb cuti kt sini..ada sesapa x g interview 19/8 nih..

  46. Azie: azie kna dkt pnjara jawi ek? Sy pn kna kat c2 jgk. Azie kna hari apa?

  47. Saya agak rabun,,kne baca pun gune spec,rsa2 mcmne ye….tkt rugi je pegi…

    • nurulajeera says:

      Nina ble trkhny?

    • saya pon pakai spect…tadi member sorang sy call..dia kata siapa pakai spect dia suh balik je..oh god..sy esok ni ujian kcergasan n pancaindera jugak..klu xpakai spect memang meraba laa..so macam mana? siapa yang ada pngalaman please give opinion…

  48. assalam…
    sy dapat kat sg udang…
    nak tanye mmg kena berlari ke?
    da lama tak bersukan ni…
    ke tak payah pegi je?

  49. sy dpt kt jawi..apapn x ready..kna pakai kasut sukan ke?? x da…haha..mlm2 ni nak cari mana kasut sukan?…bru baca surat td, engatkan interview je…ada ke berlari tu 2.4km..

  50. farwinayussuf says:

    ada sapa2 yg dpt di tawau kah?

  51. farwinayussuf says:

    wajib kah pakai baju putih bkolar tuk fizikal? Tudung mcm mna? mesti hitamkah? anyone please………..

  52. pakaian suka untuk wanita memang baju putih ke?

  53. pakaian suka untuk wanita memang baju putih berkolar ke? mana nak cari. dah suntuk. huwaa

  54. kalau xnak pegi kena col SPA gak ker? nanty kena blacklist kalo xpegi..

  55. eha : kat jawi berapa hari bulan? sama la saya pon…. cuma BMI saya x ngam la…. huhuuh depa nak 19-26… tp saya 26.6 huhuhhu surat pon baru tengok td… camna nak trunkan berat ni 2 hari je tinggal…. tp nk sgt la keja pakai uniform ni….

  56. Slm… So cm ner pada kwn2 yg dh pergi temuduga… ok ker semua??

  57. u all nk pegi pki baju apa…n bju sukan tu sti nk pakai colour putih ke..?

  58. #syakila dapt interview kt mane?
    jpj ke?

  59. korang2..mmg kena pkai baju sukan putih ke?? kalau baju yg ade corak xbleh ke??saya intebiu esknye.huhuuh

  60. assalamualaikum sume..saya pon dpt gak, kat penjara kluang,esk tarikh temuduganya,20.8.. sape yg kne same tarikh ngan saya yer??bleh knal2 dlu, nt esk g sane ade la kawan..hihihi

  61. apa kata bgi kte pegi pakai bju kurung dlu and then kalo dia suru change guna bju sukan kita tukar la,,ok..?kte pakat ramai2 seluruh malaysia..saya xdh bju puth dah g beli sluar sukan yang colour purple g,,,kira nk juga guna purple,,tp xblh pla…t dia xdh tetapkan pakaian colour apa kn,,so its up to kita je la..ok..dont worry..ahah

    sapa dapat kat kk tu 22 hb tlg la contact sya..search kat fb now https://www.facebook.com/syakila.zarindad ok…im waiting…nak g sama2 bah…

  62. salam, saya dpt temuduga kat penjara marang utk 20/8.. tp sya ad masalah rabun, berat badan….
    pas2 saya tak faham la yg kna buat resume mengenai sumbangan 2 cz sya xder sumbang apa2 pom rasanya…. cam ner ni ya…

  63. sangat2 rabun ni. mcm mane la..

  64. Eha..eja..huhu..azi kena 20hb ni..rsaw la..xla prepare sgt. Pkai bju sukan terus tau..senang nti xla rushing nk tukar. Td ayah azi nmpk calon2 berlari di padang..5 pusingan kot..ada had msa rsanya.

    • 5 pusingan??? jauh tuuuu……. yg tu kot yg depa kata lari 2.4km tu masa dia klu x salah dlm 15minit…. semputtttt…. kami kena 22hb kat jawi…. sapa2 yg dah p apa cerita?? kongsi la skit…..

      • Yati.. Alhamdulillah azi dh lepas ujian fizikl n kcergasan td. Ktorg kena lari 6pusingan.ckup 2.4km 17min.mcm dlm surt temuduga. Suma kena wt..huhu..pkai la bju sukan siap2.

        • azie, semua kene buat? awk jpj ke kpdnkk? ade membe sy hr ni dgn jpj tggi xlepas awal2 dh kene balik

          • linda..aah semua kena wat.huhu..memg nervous gak sbb tkut x lepas.. azie kod 3369, jpj.. oh tula sbb 1st skali dorg ukur tnggi..kwan azie x lepas ujian mata..huhu..

  65. salam semua..esok saya intview dkat pnjara kk..any1 sma tmpat ngan saya?nervous giler skrg ne..korg dah siap sedia ke?

  66. BMI lebih mcm mna ea??? 26.6…. blh ke? ada budi bicara x??

  67. Err..yg dh pegi ujian fizikal tu, cecite la sikit..ada kena lari2 ke? Nebes jugak nih..

  68. actually dapat kat sg Udang .. for kali kedua interview unit beruniform . ntah lepas ke tak . the poblem skangg BMI . oh mygod

  69. Jawi jgak 21/8 0124359308

  70. as’salam….. cam mna yg dah pegi tu?? ok x? mmbr sorg dah lepas… dia ckp masa ujian fizikal tu yg penting skali mata…. then tinggi… berat kalo lebih x pe… tinggi jgn kurang…. then BMI klo lebih skit2 tu dia ckp dorg blh ejas… tp ntahla ikot pegawai yg btugas tu la…. tp yg nevesnya nak kena lari, sit up, lompat…. aduhhhhhh….. dia ckp 50 org yg p test tu… lbh kurang 10 je yg lepas… huhuhuhuh so? apakah nasibku?? tggu esokkkk…

  71. salam..sy dpt pem.penguatkuasa n17 utk kpdnkk kt penjara kajang 22/8.. mslh sy ni obesity..haishhh..berat melampau..tggi okla cukup syrt.. pernah dulu pergi yg under jpj ms tu preggy 7month dtg2 ditempatkan tmpt khas..then kene blk seb xsesuai ikut keadaan semasa..

    • linda…….. yati kena kat jawi… 22/8… BMI awk brp?

      • owh.. sy kene kt kajang. esok jgk..BMI mmg ke laut.. tggi lepas..brt plk melampau..kire2 td bmi mmg kategori obes.. tp asben ade ckp BMI nt boleh ejas..blh diet kan kalau dpt..skrg risau bab lari2 tu, lompat jauh lg..sy br lps keguguran..mmg tawakkal je la esok

  72. Yati..insyaAllah awk semua boleh buat jgk.. kt penjara jawi ni msa gri isnin x silap 9 org yg lepas.semalm kami 24org lpas. Hrini 22 org lepas.. pegawai2 ada yg sporting, baik.gud luck esok.

    • thanks azie……… azie cam na lepas x? interview hari tu jgak ka?

      • u’re welcome.. Alhmdulillah azi lepas ujian fizikl.. interview wt esoknya.. azi giliran ke 7.tu pun azi habis pkul 11. stiap org 15-20 min cmtu.. last habis 4.30 smlm.. yati cmna? ikutkan hrini yati interview kn.

  73. Sy sudah slesai di pnjra kajang hri ni:-)

  74. Lepas sdah fizikal test.bsok intrview plak.ad tips x share2 la

    • baca tentang director jpj Malaysia .. penting tuu , mean carta Organisasi laaa . kawan syima time jpj dulu mcmtulaa soalannyee .. goodluck for the last interview esokk guys ..

  75. saya lepas ujian fizikal di tapah hari ni…takut pulak untuk lisan besok…doakan saya yer semua.

  76. mampos bisuk dh nk g check fizikal..mcm la nk lepas larian 2.4km tu dlm masa 17minit hbs la..

  77. Salam…hi guys…cmne korg pnye ujian fizikal..?alhmdulillah sy lepas wt sume..td pgi bru je lpas intrview ngn pegwai kpdnkk..hope ada rezeki la nnt..insyaAllah..*^▁^*

    • azira..tahniah.. mudah2an kita semua sama2 berjaya.. insyaAllah kita tgu result nti.. maybe 23hb sept kot kuar..

  78. salam semua. saya baru lepas pemeriksaan pancaindera kat penjara tapah, perak. alhamdullilah sy lulus. tapi esok nak pergi interview lisan pula kat tempat yg sama. takutlah. ada sesiapa boleh tolong tentang soalan apa yg akan ditanya?

  79. serius mnyesal sangat sebab xpegi interview jwatan pembantu pengutkuasa dekat penjara tapah..
    ruginya..
    hmm tah ble dpat lagi..
    tah2 dah blacklist nama ni..
    hmmm

  80. Result interview bile leyh tau ek??

  81. yg mna tmudga kt jawi ari 2 add fb sya,.zown exgpn…

  82. azie ni aziah ke,,.?umO 24,..??

  83. azie,..fb nma pa..,,??

  84. bila resulttemuduga keluar?

  85. Areenamustaffa says:

    Assalam..sy mau tanya..ujian fizikal tuk jwatan peg penguatkuasa n41 sma sjaka? Sy risau sbb sy rabun..klu pakai contct lens ..dorg suh gosok2 mata ka?..

  86. wsalam,..dpa sruh gsok jgak,.tpi xpa,.bt2la gsok,..hehe

  87. Dpt juga post tu..share info cmne korg wat ujian kecergasan n soklan intebiu..1st time dpt..add fb akhma oren

  88. azie,fb nma pa,.,.?gtw jp

  89. skrg kabel masih kuat lagi setengah2 jabatan, kalau badan uniform kabel mesti kuat kalau tak jgn harap la buang masa lari tgh2 padang, penat boleh sakit hati pun boleh,, aku dh merasa semua ni, aku pun ada kabel jg masa tmduga tapi aku merasa kebolehan kita yg sebenar yg menentukan tapi sygnya pemilihan yg dijalankan amat tdk telus, kalau aku nk cerita brbagai cara mereka menggunakan kabel ni,bagi aku sesetengah yg aku rasa tak layak akhirnya lulus dr bermacam feedback yg aku trma,, yg pasti kenal pegawai n suku sakat penemuduga,, akhir sekali dpt la pa yg kaki mengular n kaki rasuah,, kpi kemana nkra kemana

  90. eyza starrr says:

    Salamualaikum . alhamdulilah sy dah berjaya temuduga utk jawatan nih and ditempatkan bwh jpj .bila ye tarikh lapir diri sebab surat tawaran and surat lapor diri sy tak dpt lg smpai skrg . anyone help me ,please ? :)

  91. eyza starrr says:

    Sesape yg dapat under jpj and da dpt surat tu tlg contact sy eh ? Wechat : eyzaaastarrr / email: nurizzahsyamimy@yahoo.com

  92. salam . sesiapa yg dah berjaya temuduga dan ditempatkan di bawah Jpj , pm sy please kat emel nurizzahsyamimy@yahoo.com or whatsapp kat 0192735180 . mana tahu sama tempat nnt . boleh geng . lg pon surat lapor diri and surat tawaran masih tak dpt lagi . risauuu laa :/

  93. jgn rsau,..sya pn cm 2 gk,.

  94. Salam semua…..
    Saya nk tanya saya da dpt surat tawaran dr spa tp msh belom dpt surat lapor diri dari jpj…ada sesiapa tahu x dgn unit mne sy bleh semak utk tarikh lapor diri…saya tak pasti nk col spe…plz help

  95. Baru je dpt col bahagian pengurusan jpj..so far setakat ni masih tiada tarikh lg bg lapor diri N17(penguatkuasa)…tapi for those y kerja dieorng ckp akan bg mse sebulan sblm tarikh lapor diri…so sempatla nk anta resign letter kt company skg… Utk semakan col la no ni 03-88866622 bahagian pengurusan….nti klo ada latest info plz update..

  96. Siapa yg berjaya, jumpa dekat Akademi JPJ ye 13/1/2014 nie :) Saya dari Alor Gajah. Hehe 1 jam je ke Akademi. Mana yg dari jauh, moga selamat sampai. Selamat menjalani latihan dengan jayanya. InsyALLAH :)

  97. salam semua…saya dpat pembantu peguatkuasa n17 kod 3369…under jpj 7jan2014 nie..ada sapa2 yg dh ada pengalaman interview jawatan nie x ? & apa plak antara ujian fizikal n kecergasan yg die org buat…sila email sya klm_fza@yahoo.com

  98. Tahun lepas sy dh pernah mohon..tpi msa interview tk dpt pegi..dh mintak utk tahun ni..agak2 die pggil lgi skali tk…hmmm

Trackbacks

  1. […] Pembantu Penguatkuasa Gred N17 tergolong dalam kategori Kumpulan Sokongan II dalam skim perkhidmatan awam yang memerlukan […]

Speak Your Mind

*