1,452 Pelatih Separa Perubatan Diperlukan

1,452 PELATIH SEPARA PERUBATAN DIPERLUKAN DI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

 

 

Dalam bulan FEB 2014, pihak SPA akan melaksanakan pengambilan pelatih di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia bagi LATIHAN SEPARA PERUBATAN BERTARAF DIPLOMA.

 

 

Bidang-bidang Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma 2014 yang ditawarkan :

 

 

 

Jururawat
Jururawat Pergigian
Penolong Pegawai Perubatan
Juru X-Ray
Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
Jurupulih Perubatan Anggota
Juruteknologi Makmal Perubatan
Penolong Pegawai Farmasi
Juruteknologi Pergigian

 

 

 

Calon-calon yang telah mendaftar permohonan bagi jawatan ini tidak perlu mendaftar semula.

 

 

 

Namun demikian sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku.

 

 

 

Tarikh tutup permohonan adalah sebelum atau pada 25 Feb 2014 (Selasa) jam 11.59 malam.

 

 

 

PERMOHONAN SECARA ONLINE DI PORTAL SPA :

 

 

 

–>www.spa.gov.my
–>www.spa.gov.my

Comments

  1. RAY ELTON PETER says:

    Permohonan

  2. maliki suhaimi says:

    Kalau kita buat permohonan lps tarikh tutup iaitu 25/2/14.

  3. ctmarnal says:

    Dapatkan panduan temuduga disini http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=ctmarnal

  4. Kalau status permhnn berstatus memenuhi syarat2 semasa yg ditetapkan,adakh brpeluang dpt pnggilan intrvw untk kmskn jan nnti?

  5. Kalau status permohnn brstatus memenuhi syrt2 semasa yg d tetapkan,adakh berpeluang dipanggil intrvw?

  6. Sy pon melepasi syarat2 yg ditetapkan oleh spa..dgar2 kmasukan untuk bulan januari..iv bulan oktber..tp x di pggl iv ag

  7. cik ada tak tip & format utk separa perubatan..
    saya perlukan sangat sebab 20.9 saya exam online.
    harap cik dapat membantu.

  8. Mohd Zulkarnain Bin Jaimin says:

    Hye, I am actually succeed to be offered in participating for exam on line of ‘separa perubatan’. To be honest it is quite nervous for me as this is my first experience. Well, whatever it is, wish me luck! For you that similar with me as well. Good luck!l ^^

  9. Boleh saya tanya…..mana nak check sama ada terpilih untuk duduk exam 20.9 tu…..tell me please

  10. Sedih..time jawab exam boleh pulak soalan tak keluar mase berjalan..padahal saya sangat mengharapkan latihan separa perubatan ni..nak nangis..adakah salah saye jika soalan tak keluar..saye nak jawab mcm mane???

  11. Nak tnya bilakah kptusan exam online dkeluarkan?

  12. Mcm mana nak check dpt ke tak temuduga separa perubatan??

    • Assalamulaikum.. saya nk tanya ini.. macam manakah buat semakan temuduga.. saya dah lulus dalam ujian online

  13. Hafiz Rupin says:

    Ada rayuan utk masuk separa perubatan?

  14. Bila agak nyee tarikh temuduga??

  15. temuduga sekitar bulan Oktober

  16. congrats to you Zul.. have u got the result yet?

  17. Asslamulaikum.. saya dah lulus ujian dalam online.. macam mana kah saya mahu ..buat semakan temuduga..

  18. Assalamualaikum..saya dah lulus peperiksaan secara online bagi latihan separa perubatan dan hanya tunggu untuk temuduga. boleh saya dapatkan tips untuk lulus temuduga yang bakal saya hadapi nanti ? saya berharap sangat dapat menceburi bidang perubatan. terima kasih kepada yang sudi membantu.

  19. Salam.sy dah llus exam. Katanye temuduga skitar bulan oktber.tp sy chck skrg hnya ad tmudga utk calon sbah n srwak shj. N surat pon x smpi lg. Adkh sy trlps atau mmg blum ad khbar tntg intrvw bg clon smnnjung?

  20. NOR HAFAWATI BINTI MOHD YAZID says:

    sy nk tny…sy lupa kata laluan spa, mcm mna nk buat? tp sy dh cuba buat untuk lupa kata laluan msih xblh jugak…sape blh bntu..

  21. NOR HAFAWATI BINTI MOHD YAZID says:

    sy nk tny.. sy lupa kata laluan spa.. tp sy dh buat untuk lupa kata laluan msih xblh jgk..mcm mna ni.. ad sape22 blh bntu x?

  22. keputusan temuduga dah keluar, tahniah kepada yang berjaya.

  23. MIMI HASMIDA says:

    SAYA NK TEMU DUGA LATIHAN PEMBANTU PEMBEDAHAN PERGIGIAN 8/4 NIE…..ADE TIP X UNTUK SAYA LEPAS DR INTVIEW TU…TLG SAYA …SYA SNGT PERLU KAN LATIHAN MCM NIE..SYA NK BNTU KLUARGA SYA..

  24. MOHD ALIFF BIN ALIAS says:

    Saya calon temuduga di Pusat temuduga Alor setar esok iaitu 5hb/4/2015. Tapi saya ada masalah Sijil Pelajaran Malaysia telah rosak semasa saya terlibat dalam kemalangan satu masa dulu. Bolehkah saya hanya kemukakan Slip keputusan SPM sahaja?

  25. Bila lagi interview utk jururawat u29 bagi tahun 2015… Sy nak tahu sangat…sy harap sy dapat interview tu….

Speak Your Mind

*